Известие

Collapse
No announcement yet.

Потраква при палене. Пак!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Потраква при палене. Пак!!!

Здравейте колеги.

От много време не съм писал, защото бях решил, че Алфите не са за мен, но скоро покарах "Живата Немската Легенда" (VW) и тогава разбрах, че всъщност до преди това съм карал кола

Предисторията на проблема е, че преди около 2 години споделих във форума, че при палене колата( в рамките на 2-3 секунди) колата звучи като дизел. След като я карах в това й състояние известно време "тракането" започна да се удължава все повече при палене, докато на края започна да го прави и при каране.
    След съвети от Ваша страна и оглед при майстор смених Вариатора(много скъпо т'ва нещо). Оправи се веднага и след това половин година нямах проблеми.

След половин година бях жертва на ПТП(паркирано състояние), след което я оправих и си карах близо година и половина без проблеми.

Но сега около 2 години след смяната на Вариатора и 1 ПТП започва пак да трака при палене.
    Говорих с майстор на Алфи и му обясних същата ситуация и той ме поуспокои, че не може да е Вариатора.

Какво е Вашето мнение.

Благодаря.
    Aлфа Pомео 145 1.4 Бензин 1997г.
    Знам за колите толкова, колкото и за Квантовата Физика

Хах и що да не може, какво му пречи? Не знам колко километра си минал за 2 години, кофти е за толкова да даде фира, но нищо чудно. Ако беше по-евтин щях да го хвърлям на всяка смяна на ремъци, мамицата му и джаджа Може и повдигачи да чукат, но те се чуват по друг начин.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

И на мене ми се струва,че "новия" вариатор е дал фира. А маслото сменял ли си скоро?!
      Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
      Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
      Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
        Хах и що да не може, какво му пречи? Не знам колко километра си минал за 2 години, кофти е за толкова да даде фира, но нищо чудно. Ако беше по-евтин щях да го хвърлям на всяка смяна на ремъци, мамицата му и джаджа Може и повдигачи да чукат, но те се чуват по друг начин.
        Е недей така де още 400лв за нов не мисля, че ще ги преживея.

А иначе маслото е сменено преди 9000км. и около година време.

Скоро ще го сменям.

Comment

Първоначално публикувано от kok4o Покажи съобщение
          Е недей така де още 400лв за нов не мисля, че ще ги преживея.

А иначе маслото е сменено преди 9000км. и около година време.

Скоро ще го сменям.
          еееее,че смени първо това масло дееееее тогава може и да спре да трака
          Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

Първоначално публикувано от kompir Покажи съобщение
            еееее,че смени първо това масло дееееее тогава може и да спре да трака
            Добе колега, ще го сменя в най-скоро време и ще кажа.
            Но малко не разбирам как може маслото да накара нещо да спре да тропа.

Comment

Може и още как, даже може заради смяната на маслото "нещото" да почне да трака - ако попаднеш на някое от "модерните" масла ама на половин цена - вЕрвай ми виждал съм го с очите си и съм го чувал с ушите си не един път
              AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
                Може и още как, даже може заради смяната на маслото "нещото" да почне да трака - ако попаднеш на някое от "модерните" масла ама на половин цена - вЕрвай ми виждал съм го с очите си и съм го чувал с ушите си не един път
                вЕрвам ти колега
                Сега само ще те помоля да ми кажеш някоя марка "модерно"(в положителния смисъл) масло.

Comment

Колега, при мен нещата стоят по същия начин горе-долу. Преди 1000 км смених масло (препоръчвам ти Selenia Gold или 20K) и тракането наистина понамаля, но все пак си остана. Общо-взето излиза, че все пак вариатора е виновен в повечето такива случаи.
                  Alfa Romeo 156 1,9JTD '00 - настоящата
                  Alfa Romeo 145 1.4TS '98 - бившата
                  Opel Vectra 1.8 '97 - другата бивша

Comment

Не се притеснявайте колеги, при тези автомобили вариатора си е консуматив. При мен издържа не повече от 10 000км. Просто следващата ми алфа няма да е бензинова, това го знам със сигурност

Comment

Абе и боксера вариатор няма, ама беше почнал да потраква кротко кротко, и според майсторите само Селения Рейсинг-а е спасила биелните лагери да ми тракат с хиляди километри...
                      145 1.7 16V Boxer

Comment

Здравейте колеги. незнам точно къде във форума да се обърна... проблема с моята алфа е горе долу сходен..Като я запаля.. цялата започва да се тресе цялото табло и изобщо цялата кола откача ...това дали също е от този вариатор? какво мислите....
                        Alfa Romeo 146 1.4 16V 103 к.с. 99г

Comment

При теб явно е нещо друго. Ако е вариатор само трака, но иначе мотора си работи нормално. Твоето по-скоро ми прилича на работа на 3 цилиндъра - иди някъде да ти прегледат свещи/кабели/бобини.
                          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                          X